3. februar 2013

Barnehageutstyr på vinteren - hva vi faktisk trengte

Tidlig i høst publiserte jeg et innlegg angående utstyr til barnehageoppstart i vinter. Nå som jeg har en barnehagegutt, tenkte jeg å oppdatere med mine erfaringer. Her er en liste over mesteparten av det vi har av utstyr nå (godt mulig at jeg har glemt noe), og mine kommentarer:
 

4 sett ullundertrøye og stillongs (i tillegg har vi ett sett fra i fjor som fortsatt passer, og det er veldig kjekt å ha såpass mange skift. Ofte går han bare i dette inne i barnehagen etter at de har vært ute, og da blir det skittent og må til vask. Det er praktisk å kunne samle opp og vaske en ullvask-maskin en gang i uka.)

5 par tynnere ullsokker (greit å ha en del par, av samme grunn som over. Men om han må gå med bomullssokker en dag er ikke det noen krise...)

1 par tykke strikkede ullsokker (ett par holder, men bestemor har fått bestilling på å strikke et par til, alltid greit å ha skift/reserve)
 
Ullgenser og ullbukse (brukes stort sett daglig til soving ute i vognposen og under dressen når det er kaldt)

Fleecegenser og fleecebukse (har vi ikke brukt enda, bruker heller ullsettet. Har fleecesettet som skift i barnehagen, men har ikke vært behov for det foreløpig)
 

2 par tovede ullvotter (disse er hjemmestrikkede og veldig gode, har ikke hatt behov for gore-tex/polvotter)

Regnvotter med fleecefor (har brukt de tovede vottene mer, men er sikkert greit å ha når det er regnvær eller skikkelig sørpete)

Mange (!) par tynnere votter (ikke så nødvendig i barnehagen nå midt på vinteren, men greie å bruke på vei til og fra, osv. Vi har dog alt for mange par...)


Balaclavalue i vindtett goretex-stoff med fleecefor (denne brukes stort sett hver dag i barnehagen) 



Balaclavalue i tynn ull (ble mer brukt tidlig i høst)

Hjemmstrikket lue i ull (denne har vi ikke brukt så mye i barnehagen, blir mer prukt på privaten når han skal se litt fin ut)

Hals (vi har en hjemmestrikket, men har ikke brukt den så mye siden balaclavaluene (dvs. sånne "hjelmluer") blir brukt oftest)

Vinterdress/foret parkdress (en selvfølge)

Vintersko (vi har vinterstøvler fra Viking kjøpt på XXL, fornøyd med de)

Cherrox (kjekt å ha i stedet for gummistøvler i den kalde sesongen)

Tøfler ("påbudt" å ha inne i barnehagen. Om ikke vi hadde fått et par tøfler med stiv såle, hadde han nok brukt slike skinntøfler i barnehagen også, de er gode for føttene og prisen er fornuftig)

Barnehagesekk (vi fikk en veldig fin liten Haglöfs 5 liters sekk i gave, men det er strengt tatt ikke nødvendig med egen barnesekk når de er så små. Når de blir litt større trenger de sekk til å bære matboks/flaske i når barnehagen drar på tur, men foreløpig er det vel så greit med en stor sekk/bag/pose hvor man får plass til litt mer enn bare matboksen og flaska)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar