22. februar 2012

Å bo med baby på liten plass

Vi bor i en ganske liten leilighet med babyen vår, så jeg tenkte å dele litt om hvordan vi har løst det å få plass til de ulike tingene en baby må ha. Det finnes en del smarte løsninger også når det gjelder babyutstyr som kan være greit å vite om, i tillegg til at det er lurt å være litt bevisst på hva man trenger og hva man faktisk kan være foruten.

Stellebord
Mange med liten plass bruker en stellematte oppå vaskemaskinen som stelleplass, men vi har så lite bad at vi ikke har plass til vaskemaskin en gang. Løsningen for vår del ble en stellebordstopp som kan plasseres på sprinkelsengen eller en kommode. De første månedene lå sønnen vår i kurv, så stellebordstoppen kunne stå på sengen hele tiden. Da han begynte å sove i sprinkelsengen fant vi ut at det ble litt tungt å flytte stellebordet opp og ned fra sengen hele tiden, så siden den gang har den stått oppå en kommode. Vi kunne selvfølgelig like gjerne hatt bare en stellematte på kommoden, men det har vært veldig greit å slippe å stå sidelengs og stelle babyen, særlig de første månedene hvor det ble veldig mange skift hver dag.
Vi kjøpte vår stelleborsdtopp på Barnas Hus for 549 kroner, men Babyshop og en del andre babyutstyrsforretninger har også lignende. Jeg sleger vårt pent brukte stellebord nå, se her!



Badekar
Et babybadekar tar faktisk en del plass, så vi er veldig glade i vårt Flexibath. Det er et firkantet badekar med silikonkanter som gjør at det kan slåes sammen ganske flatt. Flexibath ser kanskje lite ut, men hittil har det passet helt greit. Lillegutt har ikke lenger plass til å ligge utstrakt i det, men nå er han jo så stor at han like gjerne sitter i badekaret. Finnes i mange forskjellige farger, og koster rundt 400 kroner på bl.a. Babyshop.
Vi oppbevarer vårt Flexibath på toppen av duskabinettet når det ikke er i bruk.

Klesoppbevaring
Vi kjøpte en liten kommode med 4 skuffer på Skeidar til å oppbevare alle babyklærne, håndklærne og sengesettene i. Skuffene er ganske fulle, og vi har ikke plass til å oppbevare mye klær som enda er for store i størrelse, men heldigvis har vi lagringsplass hos familie med stort hus!

Annet
Bortsett fra det jeg har nevnt over trenger babyen bl.a. en seng, og da kommer man ikke unna sprinkelseng når barnet blir noen måneder gammelt (hvis ikke man har bestemt seg for å samsove da). Det er faktisk anbefalt å la barnet sove (gjerne i egen seng) på foreldresoverommet det første leveåret pga. faren for krybbedød, så om babyen ikke har eget rom gjør ikke det noe. 
Barnevogn trenger man også, og det tar også litt plass. Dersom man bor i blokk er det ikke alltid lov å la vognen stå i oppgangen, men noen blokker har egne oppbevaringsrom i kjelleren eller uteboder for barnevogner. Vi bor på bakkeplan med egen inngang, så vi har heldigvis ikke det problemet, men vi lar selvsagt ikke bagen/sittedelen stå ute, så den har vi foreløpig under sprinkelsenga om natta. Sprinkelsenga står nå på det mellomste nivået, men når vi må senke bunnen helt ned må vi finne et annet sted å plassere sportsdelen. Vi kan selvfølgelig ha den i gangen, men gangen er så liten at det fort ser rotete ut, så jeg ønsker helst å plassere den et lurere sted. Tips mottas med takk! :-)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar